הטרנדים הגדולים בתחום האדריכלות והעיצוב 2021 – 2022
סטאס קרופצקי
בלוגר, צלם ,מייסד הסטודיו
Point Of View 360
תוכן עניינים
ליקטנו במיוחד בשבילכם כמה מהטרנדים והפיתוחים הטכנולוגיים באדריכלות מודרנית ועיצוב הפנים והחוץ שילוו אותנו בשנים 2021 ו-2022, והזמנו את טובי המומחים בכל תחום לדבר על זה. זהו הניסיון המשותף שלנו להציץ אל העתיד.
שינויים גלובליים באקלים ובכלכלה העולמית מעודדים אדריכלים ומעצבים לחפש שיטות ופתרונות חדשים לסוגיות בנייה, אדריכלות ועיצוב. ישנה תכונה אחת שמאחדת את כל המגמות האדריכליות של 2022-2021: מחויבות לצמיחה טכנולוגית יציבה, הגדלת מחזור החיים ואלמנטים ארכיטקטוניים שנותרים לאורך זמן. החברה ככלל מתפתחת בכיוון של מחויבות כלפי איכות הסביבה, לכן המגמות האדריכליות הן גם ביטוי למגמות חברתיות. רוב הטרנדים הללו באו כדי להישאר והם ימשיכו להתבטא בתחום האדריכלות והעיצוב לאורך זמן, לכן מומלץ לחקור לעומק כל אחד מהם. שימוש בחומרים ממוחזרים, מקורות אנרגיה ברי-קיימא, תשתיות וטכנולוגיות שמתחשבות בכדור הארץ הופך ליותר ויותר נפוץ. אבל ישנם גם טרנדים נוספים באדריכלות, עליהם נדבר בכתבה.
רוב הטרנדים הללו באו כדי להישאר והם ימשיכו להתבטא בתחום האדריכלות והעיצוב לאורך זמן, לכן מומלץ לחקור לעומק כל אחד מהם.
המגמות בעיצוב פנים
עיצוב סקנדינבי
2021 תעשיר את הסגנון הסקנדינבי בצבעים בהירים ועסיסיים. צהוב, תכלת, ירוק, כחול. אם תרצו להעניק לביתכם מעט סגנון, אפשר להוסיף ספה או כיסא בודד בצבע עז. אם אין לכם חשק להחליף את הרהיטים, אפשר להסתדר עם אביזרים שונים וחפצי נוי. אך חשוב לזכור שהסגנון הסקנדינבי מאופיין בפשטות ומינימליזם.
צילום סטילס: קטיה לין
הום סטיילינג: Yana Desyatnik – Art2fact interior
המינימליזם החדש
מגמת המינימליזם באדריכלות באה לידי ביטוי בנטיה ללכת על צורות פשוטות ושימוש בחומרים מודרניים ועתידניים. עיצוב מינימליסטי פופולרי מאוד בבנייני דירות ובתי מלון, קניונים ובנייני משרדים. הפרשנות החדשה בסגנון המינימליסטי מתבטאת בעיקר בשימוש בחומרים איכותיים לבידוד חום ורעשים, מה שמביא לחיסכון במשאבים וצמצום השפעות הרעש.
עיצוב פנים : אינגרד גואטה
צילום סטילס : עדי קראוס
הדמות הראשית: מטבח
המטבח נותר לב הבית ומרכז העניינים. כאן אנחנו מבשלים, אבל במקרים רבים זה גם המקום שבו אוכלים ארוחות משפחתיות, המקום האהוב על הילדים וגם מוקד אירוח – הרי ידוע שרוב השיחות על כוס קפה מתקיימות דווקא במטבח.
לאורך שנים רבות המטבח עבר שינויים והתפתחויות על-מנת להפוך למרכז העניינים של הבית כפי שהוא היום. על-אף השינויים בשוק הנדל”ן האדריכלים והמעצבים מדגישים ומשקיעים המון תשומת לב לאזור המטבח. זאת בדיוק הסיבה שהמגמות העולמיות בתחום עיצוב הפנים לשנת 2021-2022 מקדישים תשומת לב מיוחדת למטבח ומשלבים אותו עם הסלון או חדר האוכל. אם יש לכם אפשרות, מקמו את אי הבישול במרכז. האי יכול לשמש גם בתור בר ובופה ארוחת בוקר, הוא גם יכול להפריד חזותית בין אזור הבישול/אכילה לאזור המנוחה במידה והמטבח משולב עם הסלון.
עיצב פנים: נטלי לבון
הדמית תלת מימד : Point of VIew 360
חדר האמבטיה - מקום להירגע
2021 מעניקה חשיבות רבה לחדרי האמבטיה. חדר האמבטיה הפך להרבה יותר למרחב הנועד לטיפוח והיגיינה אישית. זהו המרחב שבו אפשר להירגע ולהשתקם אחרי יום עבודה קשה. יותר ויותר אנשים משקיעים זמן בלהתנתק מהעולם שבחוץ ולשחזר את הקשר הפנימי עם עצמם. חדר אמבטיה שהעיצוב שלו תואם את ההשקפות שלך ואת עולמך הפנימי – מקום מושלם להירגע.
חדר אמבטיה מודרני זה הרבה יותר מאמבטיה – זה ממש ספא אישי קטן משלנו שמאפשר לנו להרפות ולהירגע הודות לסאונה וג’קוזי שבו אפשר לשכב ולעצום עיניים וליהנות מהשלווה.
המגמה החדשה, מובילה לבחירה בחיפויים בהירים מאוד או לבנים ואריכים שהם קלים לניקוי ומשדרים רוגע ושלווה. המקלחת תופסת מקום מרכזי בחדר האמבטיה, בין אם מדובר בתא הידרותרפיה או מקלחת מסך. כל אלמנט בחדר האמבטיה צריך להיות בגודל הנכון ונוח לשימוש. ריהוט פשוט ותוספת של עציץ יתרמו ליצירת האווירה הנכונה.
צילום סטילס: קטי לין \ אביעד בר נס
הדמיה לפני הכל
השימוש בדימויים מציאותיים ברמה של תצלום תאפשר לכם לראות כיצד ייראה הפרויקט העתידי, בין אם מדובר בדירה, בניין או גוש בניינים.
הדמייה תל-מימד היא שפה המשמשת לתקשורת עם הלקוח. כלומר, שפה חזותית – איך אתה רוצה לדבר עם הצופה, למשל. הדמיית פרויקטים באדריכלות היא כלי לא פחות חשוב מהפרויקט עצמו עבור קבוצות של אנשי מקצוע. הדמייה היא משהו שגם הלקוחות וגם הקבלנים יכולים להבין בקלות והיא כלי מעולה לקידום פרויקטים ולגיוס משקיעים חדשים. רק לפני 5 שנים רק משרדי אדריכלים הכי גדולים יכלו להרשות לעצמם הדמייה איכותית באמת, אבל בשנים האחרונות המחשבים נהיו עוצמתיים יותר והתוכנות השתכללו, וזה אומר שכמות הדמיות איכותיות בתלת-מימד וגם אנימציות בשוק רק תלך ותעלה מדי שנה. בשנה החדשה, שנת 21 המגמה הזאת רק תלך ותעלה.
הדמיה: Point of VIew 360
קירות כחלק מהעיצוב
בשנים האחרונות הקיר הפך לשחקן מרכזי בעיצוב החלל, ויותר ויותר מעצבים מתחילים את תהליך עיצוב החלל מהקיר, ואליו מתאימים את הריהוט. אפשר לצבוע את הקיר בטיח דקורטיבי או בטון, ואפשר למצוא חומרים נוספים שמדמים את הדבר האמיתי, רק ביותר פשוט ובפחות כסף.
הטכנולוגיה המתקדמת של עולם הדפוס מאפשרת לנו ליהנות היום מאין סוף אפשרויות של עיצובים לקירות על חומרים שונים ובמגוון טקסטורות שמדמות חומרים טבעיים כמו עץ, בטון, מתכת קורטן, נחושת ועוד. גם הטפטים חזרו בשנים האחרונות לאופנה, והם תופסים מקום מרכזי בעולם חיפויי הקירות. ניתן היום למצוא חומרים רבים של טפטים ומדבקות קיר עם טקסטורות שונות וגם כאלה שניתנות להסרה בקלות מהקיר. השנה הטרנד הגאומטרי מוביל, ואליו הצטרפה גם מגמה של חזרה לטבע, כשטפטים של פרחים גדולים מאוד באופנה, והגוונים הטבעיים שולטים.
מגמות באדריכלות
התפתחות העיצוב “הירוק” וטכנולוגיות ידידותיות לסביבה
אחת המגמות שאי אפשר להתעלם ממנה בשנים האחרונות בכל הקשור לעיצוב הפנים היא העיצוב הירוק והאקולוגי, עיצוב פנים שמבוסס על חומרים, אלמנטים ושיטות עבודה דידותיים יותר לאדם ולסביבה.
שימוש גובר בצמחיה בתוך חלל הפנים וכמובן מחוצה לו, אוורור מיטבי וחומרים טבעיים וממוחזרים במשטחים, רהיטים, ריצוף ואפילו בגוון ועצמת התאורה בתוך המבנים ובאוויר הפתוח תוך העזרות בתכנון פרמטרי ומותאם ניתן להפוך את הבית למקום נעים בריא וחסכוני יותר, בשאיפה שיהפוך מטרנד, ל- mainstream במהלך השנים הקרובות.
המעבר המדורג לחומרים וציוד שמאריכים ימים והארכת חיי החומרים והציוד מאפשרת להפחית משמעותית את כמות הפסולת ותהליכי עבודה נוספים ומזהמים, יצרני הציוד משתדלים גם הם לייצר מכונות ומכשירים המאפשרים להגדיל את תפוקת העבודה בלי לפגוע באיכות הסביבה.
צילום GETTY IMAGES
המינימליזם החדש
מגמת המינימליזם באדריכלות באה לידי ביטוי בנטיה ללכת על צורות פשוטות ושימוש בחומרים מודרניים ועתידניים. עיצוב מינימליסטי פופולרי מאוד בבנייני דירות ובתי מלון, קניונים ובנייני משרדים. הפרשנות החדשה בסגנון המינימליסטי מתבטאת בעיקר בשימוש בחומרים איכותיים לבידוד חום ורעשים, מה שמביא לחיסכון במשאבים וצמצום השפעות הרעש.
בית אקולוגי
יהונתן בר
אדריכל
מגמת האדריכלות האקולוגית קיימת ומתפתחת ברחבי העולם כבר לא מעט שנים, וכיום הופכת לרלוונטית ביותר. בעולם המודרני, במציאות של תמורות סביבתיות, שינויים גיאופוליטיים, ומגפות חוזרות – שווקי העולם בכלל ושווקי האנרגיה בפרט חווים טלטלות, ואזורים מסוימים אף סובלים מחסור כרוני במשאבים בסיסיים ותשתיות יציבות. במציאות המתהווה מציעה האדריכלות האקולוגית אלטרנטיבה בעלת ערך סביבתי וכלכלי רב.
הבית האקולוגי הוא מבנה Off-grid אשר נועד לקיים את החיים בו; בהתאם לכך תוכנן לספק ולייצר את רוב רובם של צרכי המחייה – מחסה, מים, מזון, אנרגיה, וטיפול בפסולת. העיצוב כולו נובע מתוך ראייה שמקדמת עצמאות קיומית בלתי תלויה בתשתיות חיצוניות, ופיתוח מודעות לצרכי המחייה.
אסטרטגיה עיקרית בתכנון מבנים שכאלה היא השימוש האופטימלי בתנאי הסביבה הקיימים לטובת חיסכון אנרגטי, ובו בזמן השגת תנאי נוחות אקלימיים מיטביים. התפיסה שעומדת בבסיס התכנון היא אינטגרציה מלאה עם הסביבה, ומימוש מלוא הפוטנציאל של המבנה כמערכת שלמה אחת והאדם במרכזה. בנוסף ישנו דגש מיוחד על תהליכי בנייה וחומרי בנייה בעלי טביעת רגל אקולוגית מינימלית, ומותאמת לתנאי הסביבה.
כל אילו נארגים יחד לכדי חוויה מגורים הרמונית ויוצאת דופן.
אדריכל: יהונתן בר
הדמית תלת מימד : Point of VIew 360
צריכים הדמיה מושלמת?
יש לנו חבילות משתלמות בשבילכם.
משקיעים את המקסימום בעיצוב שטחי חוץ
גם בשנת 2021 ימשיכו להשקיע את המקסימום בעיצוב שטחי חוץ.
מגפת הקורונה שהשפיעה כה רבות על חיינו בחודשים האחרונים, הבהירה בצורה ברורה מדוע עיצוב וארגון של מרפסות ואכסדרות פתוחות וסגורות וחצרות פטיו שוב עולים לגדולה.
הצורך האנושי במרחבים ירוקים אפשרי גם אם חיים במרחבים אורבנים עמוסים. היום הטכנולוגיה מאפשרת הקמה של גגות ומרחבים ירוקים על פני כל מצע, בין אם זה בטון, אספלט וכו’\
עיצוב חוץ הופך לחשוב לפחות באותה מידה כמו עיצוב פנים. אוורור נכון והצלה נכונים יאפשרו לכם ליהנות משטחי חוץ במהלך כל השנה. המרחב מחוץ לבית יהפוך לאזור מנוחה פונקציונלי ומעוצב. בעיצוב וארגון של אזורים אלה ייעשה שימוש בחומרים מיוחדים שמחזיקים לאורך זמן ועומדים בתנאי מזג האוויר, אלמנטים נוחים, שימושיים ועם זאת מסוגננים.
כשמדובר בתכנון אזור, מנוחה בחוץ, האדריכלים יותר ויותר מעדיפים שטחים פתוחים באמת, ללא חומות. עם זאת הם לוקחים בחשבון את האפשרות לשהייה מהנה בחוץ בשמש כל היום ניתן להשתמש באכסדרות החיצוניות כל השנה בתנאי שדואגים להכין אותן בצורה ראויה.
טכנולוגיות
בתים “חכמים” ואוטומטיים
קיימת עלייה בשימוש באמצעי אוטומציה גם בבניינים המשוחזרים וגם בחדשים. הביקוש למערכות אוטומטיות השולטות על תאורה, טמפרטורה וביטחון הבית רק ילך ויעלה. בעלי “הבית החכם” נהנים מנוחות יתרה וחשבונות נמוכים יותר. פיתוח הטכנולוגיות של “בתים חכמים” ובינה מלאכותית והיישום שלהם בחיי היומיום משקפים תודעה חברתית וסביבתית המכוונת לשמירה על איכות הסביבה ומבוססת על צריכה חכמה יותר.
בקרת הפעילות של הבית החכם נעשית באמצעות אפליקציות המאפשרות להעביר את השליטה בכל התשתיות של הבית החכם לסמארטפון של המשתמש. בשיטת הבנייה הקלאסית, קודם כל בונים את הנכס ואז הצרכן מחפש איש מקצוע שיוסיף לבית שלו טכנולוגיות חכמות. מגמה הגיונית שרק תלך ותתעצם עם השנים היא למצוא מומחה ל”בתים חכמים” כבר בשלב התכנון של הנכס, בין אם מדובר בבית פרטי, דירה או משרד. פנייה מוקדמת ושיתוף פעולה צמוד עם מומחים נוספים בכל שלבי העבודה יחסכו לכם הרבה כסף וימנעו שיפוצים מיותרים ותכנון מחדש של המבנה לצורך החדרת הטכנולוגיות.
מגמות בתאורה
אחד התפקידים המובילים בעיצוב הפנים המודרני שייך לתאורה. גל של מגמות חדשות וטרנדיות משנה את מערכי התאורה המוכרים, את צורות גופי התאורה ואפילו את היעוד של האור. בשנות 21-22 המגמה הזאת תמשיך להתפתח ולהתעמק לקראת תאורה רב-שכבתית, יהיו יותר ויותר גופי תאורה שונים במקום אחד, כולל תאורת לדים וספוטים שקועים , גם למנורות קיר, מנורות רצפה ודגמים תלויים יש מקום . הבית הממוצע יאמץ את הגישה המקצועית בעיצוב תאורה. עוד בשלב התכנון יוקצו לכל חלל בבית 3 ויותר שכבות של אור. כל שכבה תהיה אחראית על יצירת אוירה או פונקציה אחרת בבית. יהיו יותר ויותר גופי תאורה שונים במקום אחד. תפקידו של יועץ/מעצב התאורה יהיה חלק בלתי נפרד מתהליך התכנון.
לצד עיצוב גופי התאורה קיים עיצוב האור ותרחישי האור בבית. התפתחויות טכנולוגיות הביאו לכך שאנו לומדים להתחשב בצורות תאורה שונות, כולל אור השמש הטבעי. השליטה בסצינות ותרחישי התאורה פשוטות יותר. באמצעות טאבלט או טלפון חכם ניתן לשלוט על כל הבית. הטכנולוגיות מאפשרות בצורה פשוטה להחליף כל מפסק או נקודת תאורה בבית לנקודה בשליטה אלחוטית.
צילום : Point of VIew 360
ולסיכום…
הדאגה לאיכות הסביבה ושמירה עליה – היבטים חברתיים חשובים המשתקפים במגמות האדריכליות של 2021-2022. שימוש בחומרים פחות מזהמים ומבנים יציבים יותר נמצאים יותר ויותר בראש מעייניהם הן של אנשים פרטיים והן של ארגונים ממשלתיים.
האדריכלות והעיצוב משתנים לטובה. אנו מקדמים בברכה את העשור החדש שבו מצפה לנו התפתחות של המגמות הללו ועוד כמה נוספות. טכנולוגיות ידידותיות לסביבה ועיצוב “ירוק”, ניצול מקסימלי של שטחי חוץ, טכנולוגיות של “הבית החכם”, “הבית הפסיבי” ובינה מלאכותית, מהפך של בתי מגורים, שיחזור מבנים תעשייתיים והיסטוריים יהוו גורם מכריע בבנייה, אדריכלות ועיצוב בתקופה הקרובה.
להתקדם להדמיה תלת מימד
כדי להקים פרויקט הדמייה שלכם, מלאו טופס זה. מנהל סטודיו שלנו ייצור איתכם קשר מיד לאחר מכן כדי לספק מידע נוסף על אופן שליחת מידע נדרש לצורך יצירת הצעת מחיר
על הבלוג שלנו
שמחים שקפצתם לבקר. אספנו עבורכם בבלוג שלנו מגוון תכנים מעולים: אפליקציות העיצוב שימושיות ביותר, חשיפה לפרויקטים חדשים, אסונות העיצוב הגדולים ביותר ועוד אגב, המלצה חמה שלנו בשביל לא לפספס כדאי להירשם לניוזלטר שלנו.
הצטרפו לניוזלטר שלנו, ואל תצפו לספאם, כאן זה לא יקרה
הסכמה לקבלת תוכן שיווקי/פרסומי